Houten kozijnen

Hermetico levert en monteert voor de zakelijke klanten ook houten kozijnen, deze kozijnen komen van Helwig Timmerfabriek. Een vaste partner waar Hermetico al jarenlang nauw mee samenwerkt. Helwig is al meer dan 90 jaar een begrip in Nederland. Gemotiveerde medewerkers, vakmanschap, moderne machines en een grote uitgekiende voorraad duurzaam geproduceerd hout, maken Helwig tot een betrouwbare en innovatieve kozijnproducent.

Het bedrijf denkt vanaf het begin van het bouw- of renovatieproces mee met haar klanten en is daardoor in staat snel, flexibel en efficiënt kant en klare kwaliteitsproducten te leveren. Of het nu gaat om houten raamkozijnen in diverse vormen, soorten, maten en kleuren of complete gevel vullende elementen, inclusief houtskeletbouw, beglazing, aflakken en hang- en sluitwerk.Helwig deinst niet terug voor prestigieuze bouwprojecten, maar ook een eenvoudige renovatieklus is voor dit ambachtelijke familiebedrijf telkens weer een uitdaging (die ze met beide handen aanpakken). Helwig Timmerfabriek B.V. staat voor kwaliteitskozijnen met een stip.

 

HELWIG. HART VOOR HOUT

Het efficiënter maken van slimme en duurzame houten kozijnen. Helwig denkt bij haar productie continue aan mens en milieu. Dat hout CO2 opslaat is bekend, maar Helwig denkt verder. Zo maakt het bedrijf kozijnen met Bamboo, een grassoort die 5 keer meer CO2 opslaat dan normaal hout. Niet gek natuurlijk dat het familiebedrijf in 2011-2012 werd benoemd tot winnaar van de MVO-prijs Sittard-Geleen.

Het productieproces bij Helwig is dusdanig opgezet dat alle houtresten, zelfs tot de laatste splinter, worden hergebruikt. Deze cradle to cradle filosofie valt bij Helwig niet meer weg te denken, want ook afval is wat ons betreft energie. Overgebleven stukken hout kunnen bijvoorbeeld dienen als glaslatten in binnen kozijnen en met al het vrijgekomen zaagsel verwarmt Helwig haar gehele bedrijf.